تحولات لبنان و فلسطین

نمایندگی روسیه در سازمان ملل ابراز تاسف کرد که شورای امنیت با عدم تصویب قطعنامه روسی در باره آتش بس در نوار غزه، زمان را از دست داد و باعث ادامه کشتار غیرنظامیان شد و گفت: آمریکا با وتوی قطعنامه پیشنهادی برزیل دچار شکست بزرگی در سیاست خارجی خود شد.

روسیه: وتوی قطعنامه مربوط به غزه چهره واقعی آمریکا را نشان داد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا،  واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نشست روز گذشته شورای امنیت درباره وخامت اوضاع در خاورمیانه، یادآور شد که سازمان ملل با رد قطعنامه پیشنهادی این کشور در واقع زمان را از دست داد.

نبنزیا گفت: «ما متاسفیم که شورا ۳۶ ساعت زمان گرانبهای دیگر را تلف کرد که طی آن تعداد کشته‌شدگان بیش از پیش افزایش یافت و باعث شد تا در جریان حمله به بیمارستانی در غزه که در همین مدت صورت گرفت، چند صد غیرنظامی دیگر هم جان خود را از دست بدهند.»

نماینده روسیه همچنین بر لزوم تحقیقات بین المللی و واقع بینانه در مورد حمله به بیمارستان الاهلی در نوار غزه  تاکید کرد و افزود: این هزینه تأخیر اعضای شورا است که بسیاری از آنها از آغاز تشدید دور جدید تنش در منطقه تعلل کردند و ما چند روز پیش در این باره هشدار دادیم.»

روسیه وتوی آمریکا بر قطعنامه برزیلی را شکست خورده خواند

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز شب گذشته ابراز عقیده کرد که ایالات متحده با وتو کردن قطعنامه پیشنهادی برزیل در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین، دچار شکست بزرگی در عرصه سیاست خارجی خود شده است.

وی در کانال تلگرام خود نوشت: «اکنون دیگر ماسک‌های بشردوستانه کنار گذاشته شدند. هر چقدر هم که آمریکایی‌ها تلاش کنند خود را حافظ صلح جلوه دهند، در نهایت شکست خوردند و وتوی قطعنامه پیشنهادی برزیل یک شکست بزرگ سیاست خارجی برای واشنگتن بود.»

شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته پیش‌نویس قطعنامه مربوط به خاورمیانه که خواستار لغو دستور حرکت ساکنان غزه به جنوب نوار غزه شده بود، را نپذیرفت. ۱۲ عضو شورا به تصویب آن رای دادند، اما ایالات متحده آن را وتو کرد. روسیه و انگلیس رای ممتنع دادند. 

نماینده دائم روسیه علت این اقدام را چنین توضیح داد که پیش نویس ارائه شده از سوی برزیل برای رای گیری به جلوگیری از تکرار آنچه در غزه رخ داد کمکی نمی‌کند، زیرا مستقیماً خواستار برقراری آتش بس نشده است.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل  نیز  مدعی شد که قطعنامه برزیل در مورد وضعیت نوار غزه منعکس کننده حق اسرائیل برای دفاع از خود نیستو به همین دلیل ایالات متحده با این سند مخالفت کرد.

پیش از این، شورای امنیت اصلاحیه روسیه بر قطعنامه برزیلی مبنی بر آتش بس در منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل را نیز رد کرد. نماینده آمریکا با این اصلاحیه نیز مخالفت کرده بود.

روز دوشنبه، ۱۶ اکتبر؛ نیز شورای امنیت سازمان ملل پیش نویس قطعنامه روسی در مورد لزوم برقراری آتش بس فوری در منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه و تخیله غیرنظامیان از مناطق درگیری را رد کرد. تصویب آن با مخالفت ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و ژاپن مواجه شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.